Foto:Kontakt promo

Interaktivna instalacija "SUBAsoba" koja je 2022. izazvala veliko interesovanje u Novom Sadu, predstaviće se Beograđanima. Stvaralaštvo Mitra Subotića Sube, muzičara, kompozitora i producenta biće proslavljeno u neobičnom izložbenom prostoru Kula u Cetinjskoj 15. Instalacija će biti postavljena kao prateći program Kontakt muzičke konferencije, showcase-a i festivala koji se održava od 21. do 25. marta.

Instalaciju čini prožimanje različitih formata u prostoru Kule, uz prateći muzički program koji će se tokom trajanja izložbe organizovati u Anti Shop Elektropioniru, na istoj adresi.
Izložba koju čine fotografije, dokumenti, muzički instrumenti i drugi artefakti iz Subinog života nastala je u produkciji Fondacije Mitar Subotić Suba. Urednice programa su Vera Kopicl i Branka Parlić, kustoskinja izložbe je Bosiljka Zirojević Lečić, a producenti su Igor Lečić i Ivan Fece. Publiku očekuje izložba, zvučna instalacija, razgovori, predstavljanje novih izdanja, predavanja, projekcije video radova, džem sešni, DJ nastupi.

Prvog dana 21. marta, od 17 časova u Kuli u Cetinjskoj biće održano otvaranje SUBAsobe, a tom prilikom govoriće Rajko Božić, Ruža Subotić i Zoran Janjetov Janja; vođenje kroz izložbu organizovaće Ruža Subotić, Bosiljka Zirojević Lečić i Zoran Janjetov Janja. U Anti Shopu Elektropionir od 19 časova nastupiće DJ Brka.

Mitar Subotić Suba Foto:Fondacija Mitar Subotić Suba

Narednog dana u Kuli od 18 sati biče održano predavanje “Thanx Mr. Rorschach”, muzikologa Milana Milojkovića (Novi Sad), a od 19 časova biće održan “Subina muzika večeras”, razgovor sa Tijanom T, koji će voditi Rajko Božić. U Elektropioniru biće jam session, a sviraće Marina Perazić, Zoran Radomirović Švaba, Dragoljub Ilić Ilke, Goran Tomanović Tole i Ivan Fece Firči. Stručno vođenje kroz izložbu Ruže Subotić i Bosiljke Zirojević Lečić biće održano 23. marta u 18 sati, dok će sat vremena kasnije biti promocija CD-a SUBA:NOVI SAD u kojoj učestvuju Ruža Subotić i Zoran Janjetov Janja, a moderator je Petar Janjatović.

Petak 24. mart od 17 sati u Kuli će obeležiti predavanje “Rex Ilusivii / Suba od 2013. do večnosti”, izdavača i kuratora Vladimira Ivkovića (Nemačka), dok će od 18 sati biti održana promocija duplog vinila The Dreambird Mitra Subotića Sube i Gorana Vejvode – vinil predstavlja Vladimir Ivković i brazilski izdavač Žoao Viskonde. Od 19 sati biće prikazani video-radovi na Subinu muziku Nebojše Krivokuće.

Suba Novi Sad Foto:Promo

Poslednji dan 25. mart obeležiće od 17 sati program “Suba i prijatelji” – Moma Rajin, Petar Janjatović, Aleksandar Žikić, Marina Perazić, Igor Popović, Ivane Fece Firči, moderator- Nebojša Krivokuća, a od 19 sati biće “Subina muzika” u SUBAsobi Vladimira Ivkovića.

Kontakt konferencija, showcase i festival održaće se sedmi put u Beogradu od 23. do 25. marta u organizaciji producentske kuće “Kontakt konferencija”, promoterske kuće Odličan Hrčak i Centra beogradskih festivala – CEBEF, pod pokroviteljstvom grada Beograda. #Kontakt23 će ponovo u martu Beograd učiniti centrom susreta profesionalaca iz sfere muzičkog biznisa. Novo izdanje Kontakta obeležiće koncerti, izložbe, tribine, paneli, kreativne radionice i javne diskusije koje imaju za cilj da dodatno unaprede rad svih sektora koji čine kreativne industrije i industriju zabave.

Bonus video: Otkrivena spomen ploča posvećena Milanu Mladenoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar