Foto: Miroslav Dabić

"In the Meantime" (U međuvremenu) naziv je izložbe Željka Lončara otvorene sinoć u galariji "O3one", smeštenoj odnedavno u beogradskom "Dorćol Platzu".

Dizajner i grafičar Željko Lončar aktivno učestvuje na kreativnoj sceni Srbije, a radi i kao profesor na Beogradskoj akademiji poslovnih i umetničkih studija. Na sinoć otvorenoj izložbi predstavljen je presek njegovih radova nastalih u poslednjih nekoliko godina, a pre svega dela nastala u „skučenom prostoru i vremenu izolacije“, navode u galeriji „O3one“.

Izložba je otvorena sinoć u galeriji O3one Foto: Miroslav Dabić

Publika može da pogleda različite ilustracije rađene za potrebe nauke, promocije kulturnih događaja, dečijih murala, sporta, kao i ličnih projekata nastalih u doba globalne epidemije.

Lončar je po završetku Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu sa prijateljima osnovano dizajnersko- konceptualnu grupu „Turbosutra“ sa kojom izlaže po Srbiji i Evropi. Učestvuje u organizaciji većih umetničko-dizajnerskih projekata kao što je „Laserski samit jeftine grafike“, koji okuplja veći broj dizajnera mlade generacije.

Željko Lončar Foto: Miroslav Dabić

Lončar je kao učesnik ili osnivač član grupa „SilkSkrin“, „Flomasters“ i kolektiva „Cabinet SR:CH“ sa kojima izlaže i predstavlja grafiku i kulturnu razmenu umetnika i studenata iz Evrope kroz brojne izložbe i projekte. Lončar sa Milicom Pantelić vodi i studio za grafički dizajn „Daydream“.

 

Izložba je otvorena uz sve preventivne mere protiv širenja koronavirusa, a može se pogledati do 20. septembra.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar