Slobodna zona
IDIOT PRAYER otvara festival, Foto: Promo/JOEL RYAN

Bioskopska premijera filma “Idiot Prayer: Nick Cave Alone at Alexandra Palace”, koja će biti održana 5. novembra u Kombank dvorani, otvoriće 16. festival “Slobodna zona”, saopštili su dans organizatori. Filmski festival će trajati do 10. novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u hibridnoj formi (u bioskopima i onlajn)

Ovogodišnje izdanje biće održano tradicionalno u bioskopima, a kao novinu festival će koristiti online platformu KinoKauch preko koje će publika širom Srbije moći da prati filmski program festivala.

Projekcije će biti organizovane u bioskopima: Kombank dvorana (Svečano otvaranje i premijera filma), Dvorani Kulturnog centra Beograda, Domu omladine Beograda, Jugoslovenskoj kinoteci, Art bioskopu Kolarac, Bioskopu Fontana i bioskopu Cine Grand u Rakovici. U Novom Sadu projekcije će biti održane u Kulturnom centru Novog Sada, a u Nišu u Niškom kulturnom centru i Cineplexx-u.

Ulaznice za svečano otvaranje mogu se kupiti od 12. oktobra na biletarnicama Kombank dvorane, saopštili su organizatori.
“Muzički performans Nika Kejva snimljen je 19. juna 2020. neposredno posle ukidanja izolacije u Velikoj Britaniji sa minimalnom ekipom u potpuno praznoj dvorani palate Aleksandra, jednoj od omiljenih koncertnih lokacija u Londonu. Nik Kejv jedan na jedan za početnike i one druge. Za nešto više od sat i po, bez podrške Bad Seeds-a, on za klavirom prolazi kroz sve faze karijere”, ističe se u najavi festivala Slobodna zona.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar