Jugoslovensko dramsko pozorište Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Jugoslovensko dramsko pozorište osuđuje pretnje i uvrede u javnom prostoru kojima su poslednjih dana izloženi njihovi članovi i kolege.

– Povodom pretnji upućenih detetu Tamare Dragičević i Petra Bančine, apelujemo da se najhitnije pronađu počinioci i pravno sankcionišu – napisali su u saopštenju.

Podsetimo, glumici Tamari Dragičević stižu pretnje na društvenim mrežama u kojima se pominju njena deca. Suprug, glumac Petar Benčina rekao je da će „sam zaštititi svoju decu kad policija ne reaguje“.

Tamara Dragičević Foto: Mateja Stanisavljevic/ATAImagesstiže

Glumci i kolege upućuju reči podrške glumcima Tamari Dragičević i Petru Benčini nakon što su na društvenim mrežama stigle pretnje. I upravnik Ateljea 212 Novica Antić je juče u poruci podrške istakao da je „proganjanje, pretnja porodicama, deci naročito, vid psihološkog pritiska koji se ne može tolerisati.“

– Nikome, bez obzira na političko ubeđenje i društveni angažman u jednom iole civilizovanom društvu takve pretnje nekažnjeno ne smeju da se upućuju. Želim da verujem da država može i hoće da zaštiti svoje građane od ovakvog vida nasilja. Čitav moj angažman poslednjih tridesetak godina u svemu što sam radio bio je usmeren ka pronalaženju nenasilnih i razumnih rešenja i odgovora u jednom duboko antagonizovanom i podeljenom društvu. I uvek, kada mi se učinilo da smo napravili nekakav mali pomak, ispostavilo bi se da smo opet na starom – između ostalog napisao je Antić.

Nakon što u porodici Dragičević – Benčina već nekoliko dana traje uznemirenost zbog pretnji, policija se konačno oglasila, kazao je  sinoć Benčina za Nova.rs.

– Javili su se i rečeno je da će sutra imati rezultate, da su preuzela Tužilaštva i to je sve što znam. Otišao sam po ćerku i videćemo, takva je situacija. Videćemo šta će biti dalje – rekao je glumac juče za naš portal.

Bonus video: Joakim Tasić – Progon glumaca ostavlja gorak ukus, i osećaj bespomoćnosti

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar