Poznata dramska umetnica je ovo priznanje dobila za najbolje glumačko ostvarenje za ulogu Blanš u predstavi "Tramvaj zvani želja" Lenke Udovički, u produkciji Beogradskog dramskog pozorišta.

Katić je nakon uručenja nagrade i gromoglasnog aplauza napomenula da je veoma počastvovana jer je baš njoj pripalo to vredno priznanje.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

– Ovo je svakako najlepši dan u mojoj pozorišnoj karijeri. Hvala svima u publici na ljubavi. Ako od moje ustreptale Blanš koju sam oživela na sceni, ponesite malo ranjivosti, shvatićete koliko je surov naš svet, i koliko slabima i nezaštićenima treba malo podrške. Ako posle predstave odlučimo da budemo malo bolji jedni prema drugima, to će značiti da smo zajedno uspeli – kazala je Katić.

Nagradu „Miloš Žutić“ ustanovilo je Udruženje dramskih umetnika Srbije 1994. godine kao „spomen na znamenitog glumca – znamenitog po duhovnosti i misli, po poštovanju jezika i govora, po snazi izraza i osećanja“.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Priznanje se dodeljuje za najbolje glumačko ostvarenje, za ulogu koja se može okarakterisati kao tragalačka i kao putokaz u glumi. Nagrada se sastoji od plakete u bronzi sa likom Miloša Žutića (rad akademskog vajara Zvonka Novakovića), od unikatne diplome na pergamentu (rad akademskog slikara i scenografa Geroslava Zarića) i od novčanog iznosa.

Bonus video: Alternativno pozorište u Kraljevu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar