Ivana Bodrožić Foto: N1

Knjiga poznate hrvatske spisateljice Ivane Bodrožić "Rupa" uvrštena je prema izboru prestižnog američkog portala CrimeReadsa, specijalizovanog za žanrovsku književnost, među najbolje međunarodne kriminalističke romane 2021.

„Američko izdanje koje je izašlo u aprilu ove godine prvo je strano izdanje. U pregovorima smo s poljskim i francuskim izdavačima, ali s obzirom na tretman koji je taj roman imao nakon objavljivanja u Hrvatskoj, kako je osporavan i prećutkivan u različitim medijima, teško je bilo i plasirati ga, s druge strane publika ga je dobro prihvatila i nagradila nagradom čitalaca Balkan Noir“, kaže Ivana Bodrožić za „Jutarnji list“.

„Ako izuzmemo činjenicu da je u Srbiji ilegalno snimljena audioknjiga ‘Rupa’, dakle ukraden noir roman koji na je na YouTubeu imao nekoliko desetina hiljada preslušavanja dok smo pokušavali da zabranimo distribuciju, mislim da dosledno živi sudbinu noira i priče koja ga nosi, kriminala i prećutkivanja zločina u postratnim tranzicionim društvima“, kaže autorka.

Bonus video – Zoran Kesić upozorio roditelje: Šta vam rade deca?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar