Džon Sevidž Foto: KEVIN WINTER / Getty images / Profimedia

Zvezda filmova "Lovac na jelene" i "Kosa" Džon Sevidž dolazi na prvi "Novi Sad film festival", koji će se održati od 21. do 24. septembra, najavili su organizatori.

Ovaj slavni umetnik biće počasni gost festivala, dobitnik stranog laureata za doprinos filmskoj umetnosti internacionalnoj kinematografiji, kao i predsednik žirija takmičarske selekcije Best Pitch, koja je važan deo Industry programa.

Takođe, Sevidž će tokom svog boravka održati predavanje studentima Akademije umetnosti u Novom Sadu.

U okviru Industry programa, Novi Sad film festival raspisao je konkurs za regionalnu takmičarsku selekciju Best Pitch, posvećenu onim filmskim projektima čija je realizacija već u toku, kako bi dobili podršku za njihovo uspešno finale. Selekcija podrazumeva dugometražne igrane filmske projekte mladih reditelja iz regiona. Pobednički filmski projekat selekcije Best Pitch dobiće nagradu u iznosu od 1.000.000dinara.

Publika će u okviru Novi Sad film festivala gledati internacionalne autorske filmove, filmske omaže kultnih reditelja, eko-filmove i druga filmska ostvarenja, koje nije imala priliku da vidi do sada.

Bonus video: Ekipa filma „Čuvari formule“ na Sarajevo Film Festivalu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar