Foto: printscreen/youtube/Muzička Škola Stanković - Beograd

Učenici petog razreda beogradske Muzičke škole "Stanković" obradili su pesmu "Ona to zna" grupe Idoli i iz svojih stanova, u okviru nastave na daljinu, snimili su zajednički video. Njihova verzija odmah se proširila društvenim mrežama, a u školi kažu da je to tek početak.

U Muzičkoj školi „Stanković“ navode da je, u okviru učenja na daljinu tokom izolacije zbog pandemije, na predlog učenika petog razreda da se napravi aranžman i video za neku popularnu pesmu pokrenuta dodatna nastava solfeđa.

„Ta dodatna nastava podrazumeva pravljenje aranžmana popularne muzike i umetničke literature, za instrumente i glasove kojima razred raspolaže, a zatim snimanje i montiranje pojedinačnih snimaka u zajednički video“, navode u školi.

– Osim velike motivacije za vežbanje koja se stvorila zbog zajedničkog projekta i osećaja zadovoljstva koje finalni rezultat pruža, ova nastava ima za cillj sticanje iskustva u snimanju muzike, iz čega proizilazi razvijanje svesti učenika o potrebi za što kvalitetnijem, preciznijem i lepšem reprodukovanju notnog zapisa – objasnili su motive za ovu obradu u Muzičkoj školi „Stanković“, predstavljajući „prvi u nizu videa, uz večnu zahvalnost Vladi Divljanu na sreći i ljubavi koju njegove pesme u nama bude“.

U obradi pesme „Ona to zna“ pevali su učenici Marko Kovačević, Milica Pavlović, Jovana Radovanović, Vera Radulović Jana Ćosić i Lana Šojić, klavir je odsvirala Iva Ursulov, flautu Teodora Milosavljević, violončelo Boris Milošević, Katarina Crnobrnja našla se za šejkerom, ukulele je svirao Lav Bogićević, a Dušan Đorđević bio je za velikim bubnjem.

Pesmu za izvođenje školskog orkestra aranžirala je njihova nastavnica solfeđa Milica Tegeltija, a video je montirao Miloš Jovanović.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar