"Hapiend" Mihaela Hanekea, Foto: MCF MegaComFilm

Film „Hepiend” (Happy End) proslavljenog austrijskog reditelja i scenariste Mihaela Hanekea od 13. juna biće na repartoaru onlajn bioskopa Moj OFF, najavio je "Megakom film"

Drama „Hepiend“ o imućnoj porodici koja vodi uspešnu građevinsku kompaniju ponovo je spojila Hanekea i veterana francuskog glumišta Žana Luja Trentinjana, čije je zajedničko ostvarenje „Ljubav“ (Amour) osvojilo Oskara za najboji strani film 2012. godine.

„Hepiend „je 2017. bio u trci za Zlatnu palmu u Kanu, a  iste godine ovo Hanekeovo ostvrenje bilo je  najgledanije na Festivalu autorskog filma u Beogradu.    

Repertoar onlajn bioskopa biće obogaćen i ostvarenjem koje je pre godinu dana prikazano na prvom Festivalu francuskog filma u Beogradu – “Jaovo putovanje“ (Yao) Filipa Godoa, sa Omarom Sijem u glavnoj ulozi.

„Jaovo putovanje“ govori o gospodinu Talu, poznatom francuskom glumcu koji dolazi u zemlju svojih predaka kako bi promovisao knjigu. Tokom ture po Senegalu susreće se s mladim, samouverenim obožavaocem po imenu Jao, koji je zbog Talovog autograma spreman da pređe i 387 kilometara.

„Jaovo putovanje“, Foto: MCF MegaComFilm

Napeti engleski triler „Mali Džo” (Little Joe), koji je Emili Bičam doneo nagradu za najbolju glumicu na prošlogodišnjem Kanskom filmskom festivalu, takođe će biti na repertoaru od subote, 13. juna.

„Mali Džo“ Džesike Hosner je priča o Alis, samohranoj majci posvećenoj uzgajanju biljaka u korporaciji koja se bavi razvojem novih vrsta.

U njoj se uzgaja poseban cvet koji je ne samo lep već ima i terapeutsko dejstvo, jer ako se drži na idealnoj temperaturi, adekvatno prehranjuje i ako se sa njim redovno razgovara, osobu koja ga poseduje čini srećnom.

Protiv pravila kompanije junakinja odnosi cvet kući kao poklon svom sinu tinejdžeru Džou, međutim ubrzo počinje da sumnja da cvet i nije bezopasan.

Višestruko nagrađivani italijanski film „Dogman“ reditelja Matea Garonea biće prikazan besplatno 15. juna.

„Dogman“, okarakterisan kao „urbani vestern“, snimljen je prema istinitoj priči i govori o ljudskim sudbinama i sklonosti čoveka ka nasilju.

Marčelo Fonte je za ulogu u tom ostvarenju proglašen najboljim glumcem 71. Kanskog filmskog festivala (2018).

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare