SOMUS Foto:Foto centar

Jedanaesti SOMUS, okupio je u Somboru veliki broj renomiranih internacionalnih muzičara, kao i muzičara iz regiona, a druge večeri nastupali su Zagrebački solisti u okviru programa Gužva na sceni.

U pitanju je kamerni gudački ansambl, čiji je umetnički rukovodilac bio Sreten Krstić na violini. Izveli su Štrausove „Metamorfoze“. Program druge večeri je počeo Klavirskim koncertom br 11 u F-duru, a pred publikom je nastupio umetnički direktor SOMUS-a, Mihajlo Zurković kao solista na klaviru.

Tokom vikenda publika na SOMUS-u je u prilici da uživa u dva programa.

SOMUS Foto:Foto centar

„Ekstradevičanski romantizam“ naziv je večerašnjeg programa, kada se na sceni okuplja veliki broj internacionalnih muzičara, koji će izvoditi dela Betovana i Šuberta. Nastupaju: Maired Hickey ( violina, Irska), William Hagen ( violina, SAD), Natalie Loughran ( viola, SAD), Paolo Bonomini ( violončelo, Italija), Lorraine Campet ( kontrabas, Francuska), Mate Bekavac ( klarinet, Slovenija), Sergio Azzolini ( fagot, Italija), Kristian Katzenberger ( horna, Nemačka).

U Gradskoj kući u Somboru, u nedelju nastupaju muzičari iz Novog Sada: Robert Lakatoš ( violina), Jožef Bisak (viola), Marko Miletić ( violončelo). Njima će se pridružiti i Mihajlo Zurković ( klavir). Na programu su dela Mocarta, Šostakoviča i Malera, a sve to u okviru programa pod nazivom „Tri, četiri, (Novi) Sad“.

SOMUS Foto:Foto centar

Organizator SOMUS-a je Kulturni centar „Laza Kostić“ Sombor, uz podršku Grada Sombora, Ministarstva kulture Republike Srbije, Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama i C. Bechstein centra. Svi programi se održavaju u Svečanoj sali Gradske kuće s početkom u 19 časova.

Bonus video: Ko je srpski Bočeli? Nemanja Crnatović o solističkom koncertu 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar