Reditelj Goran Marković održao je danas govor u kapeli prilikom čina ispraćaja novinara i kritičara Milana Vlajčića pred kremaciju, u kojem je podsetio da je Vlaja pripadao eliti u najboljem smislu te reči.

– Ulagao je sve u popravku nepopravljivog. Sada kada je možda kasno shvatamo koliko je njegov filigranski rad bio značajan i koliko mu je malo toga od nas bilo vraćeno. Imao je prefinjen ukus, koji je nasledio od svojih predaka, od kruga u kojem je odrastao. Njegov ukus je bio odbrana od primitivizma i prostakluka kojim je bio okružen. Umro je lako, elegantno,  sa stilom. Onako kako je uostalom i živeo. Slava mu – rekao je između ostalog Goran Marković.

Na ispraćaj pred kremaciju velikana novinarstva, koji je čitav svoj život posvetio kulturi, došli su Radmila Stanković, Ivan Čolović, Dubravka Stojanović, Đorđe Vlajić, Željko Bodrožić, Nenad Dukić, Peca Popović, Ivan Karl, Radoslav Zelenović, Aleksandar Mandić, Gorčin Stojanović, Dragoljub Bakić, Zoran Hamović, Dušan Petričić, Dragan Velikić, Petar Janjatović, Voja Brajović, Miroljub Stojanović, Tihomir Stanić, Veselin Simonović i kolege iz „Politike“.

Milan Vlajčić preminuo je 9. februara u 83. godini u Beogradu, u svom domu na Čuburi.

Bonus video: Poslednji pozdrav velikanu novinarstva, Vlaji

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar