Foto:Profimedia.rs

"Ovo je složen i dubok film, vrlo pametan i potpuno drugačiji od svega što je Srđan do sada radio. Mi glumci ga uvek pratimo na tom putu - njemu se da verovati, on je jedan od onih reditelja koji od prvih dana ima izmontiran film u glavi", kaže za Nova.rs Goran Jevtić, jedan od glavnih protagonista filma.

Film „Nebesa“ u režiji Srđana Dragojevića, premijerno je sinoć prikazan u Beogradu. „Nebesa“ su producirali Biljana Prvanović i Srđan Dragojević, a film je nastao uz podršku Filmskog centra Srbije i United Media.

U pitanju je provokativna komedija o izazovima hrišćanstva u XXI veku i o tome kako prava, autentična čuda poslata ljudima sa nebesa danas kod njih mogu da izazovu zabunu i  često, suprotan efekat. Goran Jevtić, jedan od glavnih protagonista u razgovoru za Novu navodi da je imao beskrajno poverenje u Dragojevića.

„Dragojević i mi smo se u ovom filmu zapravo bavili time kako se stvari promene od ideje do institucije kojoj ideja pripada. Recimo, ako vi ne volite instituciju crkve, da li to znači da nemate nekakvu duhovnost ili religioznost u sebi? Ako vam se ne sviđa politika u kojoj živite da li to znači da ne treba da budete politčko biće? E, onda ste stvarno idiot. Prosto čovek mora da u sebi pronađe stvari u koje veruje i da zanemari institucije koje to predstavljaju ili koje stoje iznad tih ideja“, rekao je za Nova.rs Jevtić.

Navodi i da se ovaj film razlikuje od svih koje je Dragojević do sada režirao.

„Ovo je složen i dubok film, vrlo pametan i potpuno drugačiji od svega što je Srđan do sada radio. Mi glumci ga uvek pratimo na tom putu – njemu se da verovati, on je jedan od onih reditelja koji od prvih dana ima izmontiran film u glavi. Lako je prepustiti mu se. Film smo snimali svuda, i po prostorima Balkana, ali i u Nemačkoj, u nekim potpuno neverovatnim predelima i bilo je pravo uživanje“, zaključio je glumac.

BONUS VIDEO: Dani katalonskog filma: Od „Nevinosti“ do horora

Pratite portal Nova.rs i na društvenim mrežama InstagramFejsbuk Tviter.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare