Vranje, 22.10.2021. 41. Borini pozorišni dani u Vranju, Od Sofke do Nejre
Foto: Sanja Petrov/Nova.rs

Sve aktivnosti vezane za zvanično otvaranje 41. Festivala Borini Pozorišni dani u Vranju koje su zakazane za večeras, zbog bolesti glumice ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu, koji je predstavom "Nečista krv" u režiji Milana Neškovića trebalo da otvori festival, odlažu se za subotu, 23. oktobar.

„Iako u podsvesti imamo da se slične stvari mogu dogoditi, ipak situacija utiče dosta na naše raspoloženje ali moramo da nastavimo dalje“, kaže kratko za portal Nova.rs umetnički direktor Pozorišta Bora Stanković u Vranju Bojan Jovanović.

Organizatori se izvinjavaju publici i unapred zahvaljuju na razumevanju. Podsećamo, za danas je od 18:30 pre svečanog otvaranja bilo zakazano otvaranje izložbe „125 godina pozorišnog života u Vranju“ i otkrivanje fotografije dugogodišnjeg direktora pozorišta i utemeljivača BPD Radoslava Radivojevića, što će se održati sutra u istom terminu u foajeu vranjskog teatra.

Četiri nagrade “Borisav Stanković” biće dodeljene za najbolju predstavu u celini, potom za dramaturgiju, dramatizaciju ili adaptaciju, kao i za najbolju mušku i najbolju žensku ulogu. Peta nagrada je “Radoslav Radivojević”, nagrada publike. U žiriju će biti glumica Milena Pavlović Čučilović, režiser Vladimir Lazić i teatrolog Zoran Maksimović.

Bonus video: Katarina Kaja Žutić – Predstava je vreme i svet za sebe

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar