Endrju Džek u filmovima iz serijala "Ratovi zvezda", Foto:Promo/Disney

Endrju Džek, glumac u filmovima iz serijala “Ratovi zvezda” preminuo je u 77. godini od posledica koronavirusa, prenose svetski mediji pozivajući se na glumčevu agentkinju.

Endrju Džek pojavio se u sedmom i osmom nastavku čuvene sage, igrao je generala Kaluana Emata, a poslednjih dana nije mogao da “vidi ili razgovara” sa svojom suprugom Gabrijelom u koju je bio “ludo zaljubljen”, pošto je ona smeštena u karantin u Australiji, navela je glumčeva agentkinja Džil Mekalah.

Ona je dodala i da je glumac preminuo u bolnici u Suriju danas, od posledica kovida-19.

“Endrju je živeo na jednom od najstarijih brodova-kuća na Temzi, bio je izrazito nezavisan, a ludo je bio zaljubljen u svoju suprugu Gabrijelu Rodžers. Ona je u karantinu u Australiji, gde je došla sa Novog Zelanda i nije mogla ni da priča sa njim, niti su mogli da se vide. Postoji mogućnost da ni sahrana ne bude organizovana”, navodi agentkinja.
Prema njenim rečima, Džek je bio “pun života”, “zabavan, šarmantan i rado viđen u društvu”, a pored glume bavio se i lektorskim poslom, učeći glumce da savladaju dijalekte. “Trenutno je radio na novom Betmenu”, dodala je agentkinja.