Svetislav Bule Goncić i Radovan Vujović Foto:Narodno pozorište u Beogradu

Jedan od najpoznatijih srpskih glumaca Radovan Vujović postao je novi član ansambla Drame Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštili su iz nacionalnog teatra.

Vujović je glumac izuzetnog dara, raznorodnog, a uvek tako ubedljivog glumačkog rukopisa koji iz uloge u ulogu, i na sceni i na ekranu, osvaja slojevitim, dubokim, nepretencioznim, očaravajućim, a naoko jednostavnim glumačkim sredstvima, navedeno je u saopštenju Narodnog pozorišta u Beogradu.

Predstava Mister dolar Foto: Marko Krunić

Na sceni Narodnog pozorišta debitovao je nedavno, s velikim uspehom, u ulozi Gospodina Matkovića, jednog od glavnih junaka Nušićeve komedije „Mister Dolar“, premijerno izvedene 15. marta u režiji Miloša Lolića.

– Prelazak u Narodno pozorište za mene predstavlja radost i uzbuđenje zbog jednog novog početka, novih izazova. Drago mi je što dolazim u ekipu mladih glumaca sa kojima sam se upoznao na komadu “Mister Dolar” i što ćemo imati priliku da i u budućnosti radimo zajedno. Narodno pozorište je institucija od nacionalnog značaja i srećan sam što ću i ja biti deo te tradicije – izjavio je ovom prilikom Radovan Vujović, koji je danas sa direktorom Svetislavom Goncićem potpisao ugovor o stalnom angažmanu.

Ovom činu su prisustvovale su i Molina Udovički Fotez, umetnička direktorka Drame, i  Anđelka Vujović, izvršna direktorka Drame nacionalnog teatra.

Svetislav Bule Goncić i Radovan Vujović Foto:Narodno pozorište u Beogradu

Vujović je diplomirao glumu 2005. godine na Fakultetu dramskih umetnosti, u klasi prof. Biljane Mašić. U međuvremenu, odigrao je niz veoma zapaženih uloga na raznim scenama u Beogradu i Srbiji, a najviše u nekadašnjem matičnom Pozorištu „Boško Buha”, kao i Jugoslovenskom dramskom pozorištu, čiji je stalni član bio skoro deceniju i po, od 2010. godine.

Osim u teatru, s velikim uspehom igra i na filmu i na televiziji, gde je, takođe, ostvario upečatljive uloge, pre svega u ostvarenjima „Šejtanov ratnik”, „Bilo jednom u Srbiji”, „Južni vetar”, „Vreme zla”, „Državni službenik”, „Koreni”, „Vojna akademija”, „Deca zla”…

Dobitnik je više značajnih nagrada.

Bonus video: Radovan Vujović – Deca zla : Kako je nastajao moj Nikola Bobić?

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare