Foto: Promo

Solisti „Opere Sankt Peterburga“ nastupiće na gala koncertu „Svetski operski hitovi“ u sredu, 17. aprila od 19.30 časova, na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianum.

Orkestrom Madlenijanuma dirigovaće Maksim Valjkov, stalni dirignet „Opere Sankt Peterburga“ a na programu su remek-dela ruske i svetske klasike koja će izvoditi laureati međunarodnih konkursa – Jevgenija Kravčenko (sopran), Sofija Nekrasova (sopran), Larisa Pominova (meco-sopran), Vladislav Mazankin (tenor), Aleksej Pašijev (bariton) i Valerij Kaula (bas).

Sofija Nekrasova Foto: Promo/Opera i teatar Madlenianum

Državno kamerno muzičko pozorište „Sankt-Peterburg Opera“ osnovano je 1987. godine. Umetnički rukovodilac i osnivač ovog teatra je narodni umetnik Ruske Federacije Jurij Isakovič Aleksandrov, reditelj svetskog glasa koji je postavio predstave na najprestižnijim svetskim scenama među kojima su Arena di Verona, Metropoliten opera, La Skala, Boljšoj i Marijinski teatar.

Poslednjih godina pozorište je svoje predstave sa uspehom izvodilo u Francuskoj, Grčkoj, Srbiji, Finskoj, Litvaniji, Estoniji, Poljskoj, Azerbejdžanu, Kazahstanu, Egiptu, Turskoj, Uzbekistanu, Tadžikistanu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Kini. I, naravno u Srbiji. A sve je zpočelo pozivom Juriju Aleksandrovu da režira Verdijevu operu „Travijata“ 2006, a pet godina kasnije režirao je Leonkavalove „Pajace“.

Jurij Aleksandrov Foto: Promo/Opera i teatar Madlenianum

Prvi put je „Opera Sankt Peterburga“ gostovala sa svojim ansamblom u Madlenijanumu sa operama “Ne samo ljubav” Rodiona Ščedrina i “Veridba u manastiru” Sergeja Prokofjeva, u junu 2017. godine. Zatim je usledilo gostovanje u okviru obeležavanja važnih jubileja, a publika ih je uvek nagrađivala ovacijama.

Bonus video: Mjuzikl „Poslednjih pet godina“ u teatru Madlenijanum

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar