Foto: Promo

Ovogodišnje izdanje Festivala autorskog filma biće svečano otvoreno večeras od 19:30 časova u Kombank dvorani premijerom filma "The French Dispatch" Vesa Andersona.

Osim Andersonovog filma „Francuska depeša“ u bogatom programu 27. po redu festivala publiku očekuje više od 70 filmova, saopštili su organizatori.

Osim inostranih ostvarenja, pred posetiocima Festivala autoskog filma naći se će i domaće premijere nagrađivanih ostvarenja – „Kelti“ Milice Tomović i „Elegija lovora“ Dušana Kasalice.

Već sutra od 21:30 časova u sali 1 Kombank dvorane biće prikazano kontroverzno ostvarenje Pola Verhovena „Benedeta“, i to u okviru novog festivalskog programa – „Sirovo.

Žanrovski autorski film“, a ta selekcija od šest filmova donosi subverzivne, hrabre, neuravnotežene i jedinstvene autorske vizije provučene kroz prizmu žanra, precizira se u saopštenju organizatora.

Za nedelju u 19:30 sati u sali 1 Kombank dvorane zakazana je prva projekcija filma „Baksuzni seks ili luda pornografija“ Radua Žudea, pobednika ovogodišnjeg Filmskog festivala u Berlinu koji se prikazuje u okviru Glavnog programa FAF-a.

Centralna lokacija festivala je Kombank dvorana, dok će se program odvijati i u ostalim salama u Beogradu, ali i u drugim gradovima širom Srbije, dok se deo programa FAF-a odvija i onlajn – na MojOFF filmskoj platformi.

Bonus video:

Filmske lokacije

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare