Foto: Marija Piroški/Muzej afričke umetnosti

U Muzeju afričke umetnosti otvorena je izložba "Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja", kroz koju se svojim radovima predstavilo deset angolskih umetnika na temu savremene umetnosti Angole.

Izložbu je otvorio počasni gost Alcino Izata da Konsejsao, ambаsаdоr Rеpublikе Аngоlе u Beogradu, i on je tim povodom istakao značaj saradnje između Srbije i Angole i u domenu savremene umetnosti i stvaralaštva. Ovom prilikom donirao je tri predmeta za stalnu zbirku Muzeja afričke umetnosti u Beogradu.

Alcina Izata da Konsejsaoa, ambasadora Angole Foto: Marija Piroški/Muzej afričke umetnosti

Događaju su takođe prisustvovali članovi diplomatskog kora Žoao Alvim, zamenik šefa misije ambasade Portugalije, kao i ambasador Brazila – Žoze Mauro Da Fonseka Kosta Kouto i ambasador Kube Gustavo Tristá Del Todo.

Foto: Marija Piroški/Muzej afričke umetnosti

Otvaranju izložbe je prisustvovao zapažen broj posetilaca, a pored autora, kustosa i saradnika, okupilo se i mnoštvo poklonika afričke umetnosti.

U narednim danima u Muzeju afričke umetnosti će biti upriličeni prateći programi tekuće izložbe „Reflect #2 – fragmenti, fragilnosti, sećanja“, a posebno treba izdvojiti: „Glas umetnika“, vođenje umetnika Kristijana Mangova i Osvalda Fereire kroz izložbu, u četvrtak, 14. aprila u 17 časova, kao i Okrugli sto na temu „Angolska umetnost danas u okvirima galerijskog sistema“, u kome učestvuju: Sonja Ribeiro, Grasa Rodrigez i Ngoi Salukombo (THIS IS NOT A WHITE CUBE galerija), Emilia Epštajn i Ana Knežević (Muzej afričke umetnosti), u petak, 15. aprila u 17 časova.

Bonus video: Izložba Ervina Vurma u MSUB

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar