"Fine mrtve d(j)evojke", Foto: Promo/BDP/Dragana Udovičić

Drugi Beograd Prajd pozorišni festival biće održan od 14. do 19. septembra u okviru Nedelje ponosa, sa skraćenim programom shodno epidemiološkoj situaciji, najavio je organizator Hartefakt fond.

Hartefakt fond organizovaće na svojoj „Fejsbuk“ strani 14. septembra od 12 sati debatu Foruma Evropa „Politike četiri zida“ sa ciljem da ukažu na različite posledice koje je pandemija imala na LGBTIQ zajednicu.

Za 18. i 19. septembar u 21 čas u BDP Areni najavljeno je izvođenje predstave „Fine mrtve d(j)evojke“, u režiji Patrika Lazića, prema tekstu Mate Matiševića.

Diplomska predstava „Fine mrtve d(j)evojke“ kroz priču o lezbejskom paru, studentkinjama koje se doseljavaju u novi komšiluk, prikazuje društveni paradoks u kome je društveno prihvatljivije mrzeti bilo koga, nego voleti.

„Fine mrtve d(j)evojke“ Foto:Promo/BDP/Dragana Udovičić

Predstava prikazuje različite situacije koje par doživljava u novoj sredini i hrabro se sukobljava sa naučenim i ustaljenim obrascima ponašanja, koji često vode u (auto)destrukciju.

U predstavi igraju Iva Ilinčić, Ivana Nikolić, Jadranka Selec, Milan Zarić, Paulina Manov, Ivan Tomić, Ivan Zarić, Daniel Sič, Slađana Vlajović, Vladan Milić, Zoran Đorđević i Teodor Vinčić.

Karte za oba igranja mogu se kupiti na blagajni BDP svakog dana od 10 do 14 i od 18 do 21 časova, na svim prodajnim mestima „Ticket Vision“-a, kao i putem sajta http://www.tickets.rs.

Nakon završetka festivala, 21. septembra, od 12 časova uživo na Hartefaktovoj „Fejsbuk“ strani, biće održana druga onlajn debata Foruma Evropa „Šta će biti posle Prajda?“ sa idejom da sumira utiske i iskustva problema s kojima se LGBTIQ osobe suočavaju na lokalnom nivou, kao i prostora za novo pozicioniranje aktivista i organizacija u Srbiji.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar