Nikola Đuričko i Rade Šerbedžija; Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Dvojica naših velikih glumaca, Nikola Đuričko i Rade Šerbedžija, imala su srdačan susret na današnjoj konferenciji za medije 49. Festa.

Rade Šerbedžija otvorio je današnju konferenciju za medije na kojoj je predstavio film „Ribanje i ribarsko prigovaranje“ hrvatskog reditelja Milana Trenca i, dok je napuštao salu, na ulazu se susreo sa kolegom Nikolom Đuričkom, koji je došao sa ekipom filma „Živ čovek“ Olega Novkovića. Srdačno su se zagrlili, kao stari znanci.

Nikola Đuričko i Rade Šerbedžija. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Njih dvojica igrala su zajedno 2010. u filmu „Kao rani mraz“ Đorđa Balaševića i 2011. u ostvarenju „U zemlji krvi i meda“ Andželine Džoli. Zajedničko im je i to što ih je profesionalni put odveo u Los Anđeles.

Šerbedžija gradi holivudsku karijeru od sredine devedesetih godina prošlog veka, dok se Đuričko krajem 2019. preselio u Los Anđeles sa porodicom, takođe iz poslovnih razloga.

Nikola Đuričko i Rade Šerbedžija. Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

U intervjuu za dnevni list „Danas“ 2017. godine Đuričko je, između ostalog, govorio i o predrasudama da Srbi u inostranstvu moraju da igraju negativce.

– To je oličenje našeg malograđanskog pristupa. Dobar primer Rade Šerbedžija o kom kolege ružno pričaju, a zapravo bi trebalo da se njime ponose. Rade je postavio jedan mali kočić i jednog dana ako neko opet stigne tamo moći će da zakači svoj lenger – istakao je Đuričko tada.

On je nedavno rekao i da će smatrati profesionalnim neuspehom ako za 10 godina ne bude osvojio Oskara, makar za epizodnu ulogu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare