Film "Patrole", Foto:Promo/MCF/MegaComFilm

Nakon premijere na ovogodišnjem Festu, film "Patrole" Stefana Komandareva, snimljen u bugarsko-srpskoj koprodukciji, imaće bioskopsku onlajn premijeru 23. maja na sajtu Moj OFF, najavio je "Megakom film".

Publika će ovu crnohumornu priču moći besplatno da pogleda na sajtu mojoff.net u tri termina od 16, 18 i 20 časova,

„Patrole“ je priča o svakodnevnim dešavanjima na ulicama Sofije u trenucima dok tri policijska tima patroliraju gradom tokom noći.

Rađen prema istinitim pričama, film “Patrole“, kako navodi distributer, razmatra savremeno bugarsko društvo, sve aktuelne probleme i apsurde.

Dva policajca pored pruge u Sofiji pronalaze telo poznatog narkomana Lazara. Tako počinje noć 9. novembra 2019. –  30 godina nakon pada Berlinskog zida i svrgavanja vladajućeg režima u Bugarskoj.

Tri policijska tima patroliraju ulicama Sofije i rade svoj posao na način koji smatraju ispravnim, istovremeno se suočavajući s izazovima koje pred njih postavlja savremeno bugarsko društvo.

O samom filmu i o sličnostima i razlikama između bugarske i srpske kinematografije pre početka onlajn premijere filma kratko će govoriti reditelj filma Stefan Komandarev.

– Kada počinjem da pišem scenario uvek polazim od istinitih događaja, a nakon toga sledi mnogo, mnogo posmatranja i istraživanja o temi koju sam odabrao. Za mene je film uvek nešto između stvarnosti i mašte – kaže Komandarev i dodaje da im je mnogo pomgao najveći policijski sindikat u Bugarskoj koji im je omogućio da posmatraju policajce tokom noćne patrole.

„Patrole“, Foto:Promo/MCF/MegaComFilm

Naglašava i da je veliki fan srpskog filma.

– Imam mnogo prijatelja među vašim rediteljima. Volim srpski smisao za humor, vrlo je sličan i blizak bugarskom. Jedan od omiljenih filmova mi je film „Klopka“ – rekao je Komandarev.

“Patrole” predstavljaju nastavak Komadarevog poslednjeg ostvarenja “Pravci” koji je 2017. godine prikazan u selekciji „Izvestan pogled“ na Filmskom festivalu u Kanu.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar