Film Beskućnik Dendi Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Kratki dokumentarni film„Beskućnik dendi“ reditelja Jugoslava Nikolića biće prikazan 1, 2 i 3. oktobra, na MojOFF filmskoj platformi.

Domaća biografska drama o bivšem beogradskom plesaču i umetniku Nikoli Vraniću prati razvoj života na ulici tokom pandemije korona virusa, ali i život samog baletana pre nego što je završio na ulici. „Da sad ne pričamo o teškim temama“, bile su reči Nikole Vranića kada je objašnjavao da nema posla i novca za kulturu.

Film Beskućnik Dendi Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Nikola, koji je 2017. godine postao beskućnik, mnogim Beograđanima je poznat po besprekornom oblačenju i očešljanoj bradi, iako je njegov život sada na ulici.

Jugoslav Nikolić, čiji potpis nosi ovo ostvarenje, održao je i izložbu fotografija pod nazivom „I oni bi ostali kod kuće“, a inspiraciju za film dobio je jer smatra da je „došlo do prezasićenja od svega, pa i od korone“, rekao je Nikolić.

Film Beskućnik Dendi Foto: MCF MegaComFilm/Promo

Ostvarenje „Beskućnik dendi“ čija je svetska premijera, a ujedno i jedino bioskopsko prikazivanje, bila na proleće ove godine, publika će moći da pogleda prvog, drugog i trećeg oktobra na mojoff.net filmskoj platofmi.

Bonus video: Ana Ćurčin, nagrada Milan Mladenović

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar