Ana Sokolović Foto: Marko Đoković/Beogradska filharmonija

Na koncertu Beogradske filharmonije 6. marta u 20h na Kolarcu biće izveden Koncert za orkestar Ane Sokolović, dok će klarinetista Ognjen Popović i fagotista Nenad Janković nastupiti kao solisti u delu Karla Štamica.

Program iz ciklusa „Brat Betoven“, posvećen istraživanju uticaja čuvenog kompozitora na srpske autore, započeće delom Ane Sokolović. U njenom Koncertu za orkestar može se čuti, kako ističu iz Filharmonije, savremeni odjek Betovenovih ideja. Ova srpska autorka istaknuto je ime na kanadskoj i internacionalnoj muzičkoj sceni, a proglašena je za nacionalno blago Kvebeka.

Dvojica solista Beogradske filharmonije, klarinetista Ognjen Popović i fagotista Nenad Janković, udružiće snage u izvođenju koncerta Karla Štamica za ova dva instrumenta.
Za kraj koncerta najavljena je Prva Bramsova simfonija koja je, pod teretom Betovenove slave, čekala 21 godinu da ugleda svetlo dana.

Koncertom će dirigovati Feliks Mildenberger, pomoćni dirigent Londonskog simfonijskog orkestra i redovni saradnik dirigenata ser Sajmona Retla, Fransoe Ksavijea Rota, Đanandree Nosede… Učestvovao je na prvom Dirigentskom forumu, organizovanom u Beogradskoj filharmoniji 2018, nakon čega je predvodio dečje filharmonijske programe.

Sto ulaznica za stajanje biće u prodaji od 19h na blagajni Kolarca.