Foto: Facebook/Smederevska Pesnicka Jesen

Međunarodni festival poezije „Smederevska pesnička jesen” raspisao je konkurs za nagradu „Zlatna struna”, koja se jednom godišnje dodeljuje za najbolji rukopis neobjavljenih pesama.

Za nagradu mogu konkurisati isključivo autori koji stvaraju na srpskom jeziku. Na konkurs bi trebalo da pošalju od 30 do 50 neobjavljenih pesama, potpisanih šifrom. Rok za prijavu je 1. mart 2023. godine u ponoć. Nagrada „Zlatna struna” sastoji se od istoimene statuete, rad akademskog vajara Selimira Jovanovića i objavljivanja dvojezične, srpsko-engleske zbirke pesama. Laureat će biti predstavljen na ovogodišnjem festivalu „Smederevska pesnička jesen”, kada će biti predstavljena i njegova zbirka pesama, najavili su organizatori.

Festival je prethodno, 16. januara, objavio i poziv za kandidovanje autora za nagradu „Zlatni ključić Smedereva” za 2023. godinu, priznanje koje se jednom godišnje dodeljuje za ukupno pesničko stvaralaštvo namenjeno deci. Potencijalnog dobitnika mogu nominovati izdavači, udruženja književnika, pojedinci čiji će predlog potpisom podržati još najmanje četiri osobe, pesnici (članovi reprezentativnih udruženja književnika) i najmanje jedna trećina članova organizacionog odbora festivala. Rok je 15. februar 2023. Nagrada „Zlatni ključić Smedereva” se sastoji od: plakete, povelje, novčanog iznosa čiju visinu za tekuću godinu utvrđuje organizacioni odbor festivala i objavljivanje knjige izabranih pesama u ediciji „Zlatni ključić”.

Bonus video: Počinje Kustendorf, specijalno priznanje festivala Dušanu Kovačeviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar