Podeli:
Festival "Na sopstveni pogon", Foto: Promo

Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije organizuje od 15. septembra do 7. novembra šesti festival "Na sopstveni pogon", onlajn i u fizičkom prostoru.

Pod poznatim sloganom “Novi prostori kulture” ovogodišnje izdanje festivala kroz svoje programe angažuje autore i umetnike iz devet gradova u Srbiji – Subotice, Beograda, Pančeva, Novog Sada, Zrenjanina, Šapca, Smedereva, Bele Crkve i Požege.

Za početak odabran je prvi od tri podkasta pod nazivom “Opšta mobilizacija” koji realizuje organizacija “Opservatorijum” u saradnji sa organizacijama K.U.P.E.K. i Umetnobil.

Šabac će dobiti novi mural kroz projekat “Street art jam” koji će nastati nakon serije radionica, a biće realizovan u saradnji organizacije “Elektrika” i umetnica Jovane Špiro Obradović i Aleksandre Bunčić.

Krajem septembra, pod otvorenim nebom pozorište “PATOS” i “Hleb Teatar” izvešće predstavu kao finale projekta “Ob(j)asni ko si”, koja je takođe nastala kroz radioničarski proces tokom avgusta i septembra.

“Priprema, pozor, nadzor!” naziv je još jednog projekta koji će se dešavati u Beogradu, Novom Sadu i Pančevu, od kraja septembra sve do polovine oktobra.

Centar za pozorišna istraživanja “ApsArt” u saradnji sa umetničkim grupama “We do things for the first time”, “KrŠ kolektiv” i “Nektan art”, kao i svima koji se prijave, izvodiće performanse ispred novoinstaliranih sigurnosnih kamera, propitujući njihovu pravu namenu.

U Zrenjaninu, CEKOM u saradnji sa UG “Novi Sad” radiće na kreiranju muzičkih spotova koji će biti dostupni publici na društvenim mrežama, a u okviru projekta “Ritam tela – telesna muzika u pozorištu”.

U Subotici krajem oktobra publiku očekuje vikend prezentacija kratkih gifova i filmova koji će takođe biti rezultat radionica sa đacima Politehničke škole kroz projekat “GIFni me! / GIF Me!”, u saradnji organizacija “Satibara” i G.I.F.E.S.T.

Festival će zatvoriti saradnja organizacija “Minipogon” i “kuda.org” – projekat “Novi svet plastičnog otpada” u kom će publika Pančeva, u novembru moći da pristustvuje radionici i razgovoru o akumulaciju plastičnog otpada.

Sedam projekata u dva meseca sa više od 10 programa po Srbiji, obeležiće ovo izdanje festivala.

Komentari

Vaš komentar