Iz predstave SARTR-a Foto: Printscreen/YouTube/tvsa.ba

Sarajevski Festival MESS priredio je danas celodnevni program na društvenim mrežama, u okviru kog će publika moći da pogleda dokumentarni film "Bio je lijep i sunčan dan", da čuju odlomke iz istoimene knjige, a potom i besplatno preuzmu elektronsko izdanje.

„Danas Sarajevo obilježava 2. maj, jedan od najznačajnijih datuma u historiji ovoga grada; dan kada je, prije 28 godina, odbranjeno Sarajevo“, navode organizatori ovog onlajn programa ispred Festivala MESS.

Dokumentarni film „Bio je lijep i sunčan dan“ nastao je po istoimenoj knjizi u izdanju Festivala MESS i VideoArhiva i predstavi u režiji Tanje Miletić Oručević, koja je i danas deo repertoara Sarajevskog ratnog teatra (SARTR). Film može da se pogleda od 13.30 sati na Fejsbuk stranicama MESS-a i SARTR-a ili u okviru programa TV Sarajevo.
Potom će na stranici Festivala MESS moći da se čuje i audio zapis u kom novinari Ognjen Blagojević i Jasmina Đikoli čitaju odlomke iz knjige, uz muziku Nedima Zlatara, a od 19 sati biće dostupno i digitalno izdanje knjige na Fejsbuk i Instagram profilu Festivala MESS.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar