Foto:Promo/Kombank dvorana

Treći Festival francuskog filma sa 12 ostvarenja zakazan je od 21. do 25. jula u Kombank dvorani, bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, kao i na onlajn platformi MojOFF, najavili su organizatori iz Francuskog instituta i distributerske kuće "MCF Megakom film".

Na festivalu će biti prikazano osam filmova iz ove i prošle godine, među kojima će biti i deo ekskluzivnih ostvarenja filmske selekcije u Kanu, dok će u okviru paralelnog programa publika moći da vidi još četiri klasika, među kojima su i „Pijanista“ Mihaela Hanekea i „Novac“ Robera Bresona, navodi se u saopštenju organizatora.

Festival će biti otvoren 21. jula od 21 sat u bioskopu na otvorenom na Kosančićevom vencu, ali se naziv filma koji će te večeri biti prikazan još drži u tajnosti, do detaljnog predstavljanja programa 15. jula. Zna se da će na zatvaranju biti prikazana drama „Pod zvezdama Pariza“ reditelja Klausa Drekslera sa Katrin Fro u glavnoj ulozi, a da će publika, između ostalog, moći da vidi i dramu sa elementima komedije „Trijumf“ Emanuela Kurkola, dramu „Ibrahim“ Samira Guesmija i komediju „Dva Alfreda“ Bruna Podalidesa.

Kum festivala ove godine je reditelj Vladimir Perišić.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar