Foto: Braca Nadeždić

U okviru Festivala fotografije "Vizualizator", u četvrtak, 23. novembra od 19 časova u UK Parobrod biće otvorena izložba pod nazivom „Transitions“ uspešnog modnog fotografa Brace Nadeždića.

Braca Nadeždić zauzima posebno mesto kao istaknuti modni fotograf svoje generacije. U njegovoj bogatoj i raznovrsnoj karijeri posebno se ističe saradnja sa rok zvezdama i modnim dizajnerima, čime je Braca ostavio jedinstven pečat na srpskoj modnoj sceni. Njegovi editorijali i fotografske ilustracije našli su se u renomiranim domaćim i stranim magazinima, kao što su Grazia, Elle, Harper’s Bazaar, Maxim i Playboy. Bracine fotografije izlagane su kroz samostalne izložbe u Pragu, Beogradu i Podgorici, kao i na više od 40 grupnih izložbi širom sveta.

Foto: Braca Nadeždić

Izložba „Transitions“ predstavlja seriju odabranih radova iz Bracinog bogatog opusa. Fotografija je za Bracu sredstvo kojim kreira uzbudljive modne priče, u kojima modeli postaju glavni junaci. Raznovrsnost u njegovim radovima rezultat je odvažnog eksperimentisanja različitim tehnikama i temama. Ipak, Braca zadržava naglašenu dinamičnost i teatralnost, što njegove fotografije čini prepoznatljivim. Bilo da su pred njegovim objektivom poznate ličnosti ili profesionalni modeli, on kreira originalne i upečatljive editorijale.

Braca Nadeždić je umetnik koji svojom kreativnošću pomera granice domaće fotografije, postavljajući visoke standarde u domenu vizuelne umetnosti. Izložba „Transitions“ pokazuje zašto je Braca već godinama jedan od naših najistaknutijih i najuspešnijih modnih fotografa.

Foto: Braca Nadeždić

Izložba „Transitions“ deo je Festivala fotografjie „Vizualizator“. „Da li veruješ svojim očima?“ je slogan ovogodišnjeg izdanja, a centralna tema je uticaj veštačke inteligencije na fotografiju i medije. Festival se održava od 15. novembra do 7. decembra na brojnim lokacijama širom Beograda. Uz 12 izložbi domaćih i svetskih fotografa, biće organizovane i brojne radionice, tribine i konferencije.

Bonus video: Katarina Ljubinković Zorić – Izložba inspirisana stihovima Mike Antića

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar