Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Beogradski međunarodni filmski festival FEST obavestio je da u sredu, 4. marta, u 19 časova nije održana projekcija filma Greh Andreja Končalovskog usled tehničkog kvara na projektoru u Sava centru.

Publika ima mogućnost da sa kupljenim kartama uđe na prvu repriznu projekciju ovog filma u četvrtak, 5. marta u 11 časova u Sava centru.

Za one koji nisu u prilici da prisustvuju, FEST će obezbediti dodatnu besplatnu projekciju o čijem ćemo terminu i mestu održavanja blagovremeno obavestiti javnost.

Istovremeno, FEST je o svom trošku iznajmio rezervni projektor za sve preostale projekcije u Sava centru do kraja festivala.

FEST se izvinjava svojoj publici i zahvaljuje na razumevanju.

Pored filma „Greh“ još dve projektice na FEST-u su otkazane iz tehničkih razloga.

Projekcija filma „Zvanična tajna“ zakazana za sutra u 16.30 časova, otkazana je iz tehničkih razloga, saopštili su organizatori.

Umesto tog filma, publika će sutra od 16.30 u centru Sava moći da pogleda ostvarenje „Ema“ u kom glumi Gael Garsija Bernal.

Navodi se da je iz istih razloga otkazana i današnja projekcija filma „Svetlost života mog“ umesto koje je u terminu od 16.30 emitovan film „Nevidljivi život“.

Organizatori su naveli da karte za otkazane projekcije važe i za nove fimove kao i da je moguće tražiti povraćaj novca na prodajnim mestima na kojima su karte kupljene.

„Za ulaznice kupljene online – pošaljite email na [email protected], za ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima – povrat je na blagajni Štark Arene a za ulaznice kupljene na Ticket Vision prodajnim mestima van Beograda potrebno je poslati email na [email protected], uz priloženu sliku kupljenih ulaznica“, stoji u obaveštenju.

Organizatori FEST-a naveli da čine „sve napore“ da se reprizne projekcije filmova „Svetlost života mog“ i „Zvanične tajne“ održe.