EYOT
EYOT Foto: Anton Pichur/Promo

Nakon odloženog koncerta 2. oktobra, Dom omladine Beograda sa ponosom predstavlja veliki solistički koncert grupe Eyot, autentičnih heroja savremene srpske džez muzike, koji će 16. decembra u Velikoj sali Doma omladine Beograda održati koncertnu promociju albuma „557799“.

Ulaznice su u prodaji na Ticket Vision Blagajni u DOB-u, po ceni od 1.000 dinara. Ulaznice kupljene za koncert najavljen 2. oktobra, koji je odložen zbog bolesti člana benda, važiće za novi termin i nije ih potrebno menjati, kaže se u saopštenju organizatora.

EYOT
EYOT Foto: Vanja Keser/Promo

Najnoviji album grupe EYOT u oktobru 2020. izdala je je jedna od vodećih nezavisnih izdavačkih kuća u Americi, Ropeadope, sa distribucijom širom sveta. Album je dobio sjajne kritike, našao se medju top 10 najprodavanijih džez albuma na Bandcampu i uvršten je na nekoliko zvaničnih Spotify lista. Francuski nacionalni radio mu je posvetio članak na svom sajtu.
EYOT je osnovan 2008. godine u Nišu, u sastavu: Dejan Ilijić – klavir, Miloš Vojvodić – bubanj, Marko Stojiljković – bas i Slađan Milenović – gitara. Njihova muzika predstavlja eklektični zvuk između roka i džeza, panka i ambijentalne muzike, impresionizma i romantizma, ćvrsto se oslanjajući na tradicionalnu muziku Balkana i istočne Evrope, ostvarujući pravu mešavinu starog i novog, Istoka i Zapada.

Pobednici su takmičenja Umbria Jazz Balkanic Windows 2009. godine, kao i MIDEM OFF Showcase 2012 takmičenja (Kan, Francuska), najznačajnijeg muzičkog sajma na svetu. Nakon toga usledili su nastupi u više od dvadeset zemalja širom sveta: Austrija, Bugarska, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Kina, Češka, Nemačka, Grčka, Velika Britanija, Francuska, Litvanija, Poljska, Rusija, Severna Makedonija, Crna Gora, Rumunija, Hong Kong, Japan, Južna Koreja, Švajcarska, Slovenija, Slovačka, Italija, UAE, Turska i Srbija.

EYOT je aktivan i na domaćoj sceni, na Beogradskom džez festivalu su nastupali dva puta (2013. godine kao sasvim mladi talenti, a 2017. im je pripala čast da ga svečano otvore), kao i na drugim festivalima i u mnogim koncertnim dvoranama širom zemlje: Beogradski džez festival, Nišvil, Valjevski džez fest, Novi Sad džez fest, Jazzire Subotica, Jazzibar Kraljevo, Green Town Sombor, Vršac džez fest…

Bonus video: Reportaža iz jutranjeg programa – Umetnički preformans u Knez Mihajlovoj

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar