The Prodigy nastup EXIT 2023 Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

The Prodigy su sinoć kročili na Glavnu scenu Exita i publika je pala u trans! Dugo se na Exitu nije osetila tolika euforija i neizdrživo iščekivanje izlaska nekog na binu. Već od prvog zvuka i dobro poznate "Breathe" baklje su se zavijorile i šutke počele!

Najuticajniji elektro-pank bend kreirao je muzičku istoriju, ceo jedan žanr, ali i obeležio odrastanje generacija širom sveta, a domaću publiku posebno je osvojio kada su u vreme svih zabrana i organičenja, u vreme mraka koji je vladao Balkanom 1995. godine ipak odlučili da održe koncert u Beogradu, tada izvevši prvi put „Breathe“. I dan-danas svi koji su prisustvovali tom koncertu opisuju ga kao događaj koji će pamtiti celog života.

The Prodigy nastup EXIT 2023 Foto:Filip Krainčanić/Nova.rs

Nakon toga Prodigy je nastupao na Exitu četiri puta i svaki napravio nezaboravno iskustvo za sve prisutne.

Nažalost, 2019. ostali su bez frontmena Kita Flinta i fanovi širom sveta bojali su se da će to označiti kraj za Prodigy. Međutim, oni su odlučili da nastave i trenutno su na najtraženijoj turneji na svetu!

Ako se iko brinuo da li će uspeti da sačuvaju tu neopisivu energiju i da Exit raznesu svojim nastupom prevario se. Ponovo su se nezapamćene mase kretale kao jedan, ponovo su skakale kao jedan! Ponovo je Prodigy spojio sve različitosti, godine, žanrove, drugačije stilove, frizure, nacije…

Usledila su himne „Omen“, „Voodoo People“, „We Live Forever“ i mnoge druge…

Osetila se, naravno, velika praznina i manjak energije koju je nenadmašivo stvarao frontmen Kit Flint, ali njegova ekipa dala je sve od sebe. Takođe, njemu u čast kreirali su njegov lik laserskim hologramom.

Nizale su se „Firestarter“, „Smack My Bitch Up“, a svaka je izazivala sve veću euforiju. Exit je „disao“ Prodigy!

BONUS VIDEO: Luna park: Vremeplovom na EXIT godine 2002.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar