Rebel Star Rebel Star Foto:Marina Uzelac

Novi, šesti studijski album grupe Rebel Star "Početak i kraj" dostupan je na svim digitalnim platformama, YouTube kanalu benda, kao i na bandcamp stranicama grupe i izdavača, saopštili su iz izdavačke kuće Pop Depresije.

Album na vinilu biće dostupan tokom 2022. godine, kao zajedničko izdanje Pop Depresije i Geenger Records. Uporedo s albumom grupa predstavlja i mini-dokumentarac autorke Marine Uzelac, koja je zabeležila atmosferu sa snimanja albuma.

Rebel Star Foto:Marina Uzelac

Rebel Star se posle oproštajnog koncerta 2016. godine, vratio na scenu solo albumom Milana Glavaškog „Demoni“ (april 2020), a ovo je sledeći korak u „novom početku“, a to znači novi bend i nove velike pesme.

Rebel Star danas su, uz Milana, i Željko Markuš, Daniel Rodik, Zvonka Obajdin, Daniel Kadijević i Jakša Perković. Specijalni gosti na albumu su Nina Romić, Jurica Leikauff i Ana Ćurčin. Demo pesme nastale su u Mađarskoj, kompletan bend snimljen je kod Svena Pavlovića u Sunday Studios dvadesetak kilometara u brdima iznad Zagreba, a album je miksovan na Novom Beogradu u Down There Studiju – Andrej Mladenović i producent Željko Markuš pesmama su dali završni oblik.

„Da nije ljudi koji su kreativno doprineli ovom albumu ne bi više bilo Rebel Stara. Ovde sam najmanje svirao i aranžirao i zato je album bogatiji za „butik“ gitare Daniela Rodika, za lirski senzibilitet Zvonke Obajdin, Nine Romić i Ane Ćurčin,na zvučnom zidu produkcije Željka Markuša i mladalačkoj energiji ritam sekcije Daniela Kadijevića i Jakše Perkovića. Zbog tih ljudi, vrućine i sunca što nas je u julu grejalo ovo je za mene najlepše izdanje Rebel Stara do sad,“ kaže Glavaški.

Kroz deset pesama Glavaški i ekipa završavaju razne svoje i tuđe rečenice, planove i snove i hrabro kreću u nove avanture i greške.  Ako je potrebno da sumiramo, album „Početak i kraj“ je ekološki rokenrol, urbani bluz, intimni haos i čista pop depresija, saopštili su izdavači.

Bonus video: Dolazak Džonija Depa