Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Elektro pop senzacija Nipplepeople u martu kreće na svoju prvu veliku regionalnu turneju, a dva od osam koncerata biće i oni 20. marta u Beogradu i dan kasnije u Kragujevcu, najavljuju organizatori.

Turneja Nipplepeople počinje u Zagrebu 7. marta, a maskirani muško-ženski duo 20. marta od 21 sat vraća se u salu „Amerikana“ Doma omladine Beograda, gde su karte za njihov prošlogodišnji koncert bile rasprodate do poslednjeg mesta. Za 21. mart najavljeni su u sali „Čaurnice“ u Kragujevcu.

Članovi ovog dueta skrenuli su pažnju u regionu pesmama „Broj“, „Sutra“, „Tebi“, „Balkan Express“, a njihov poslednji singl „Frka“, obrada velikog hita Zdenke Kovačiček iz 1981. godine, beleži milionske preglede na „Jutjubu“.

Duo je na sebe skrenuo pažnju i onim što su želeli da izbegnu: skrivanjem ličnog identiteta, objašnjavajući tu tajanstvenost željom da „u moru žutila na muzičkoj sceni stave svoju muziku u prvi plan“. Odlukom da nastupaju isključivo pod maskama (iako ne nova, to su radili još „The Residents“ pre šest decenija, a potom i pojedini drugi bendovi i izvođači), razvila je kod ljubitelja njihove muzike i potrebu da nekako uspeju da saznaju identitete pevačice i multiinstrumentaliste pod maskama.

Njihova zvanična biografija ne postoji, zna da su vezani za zagrebačku etiketu „Yammat“, zanimljivo je da su prvi javni nastup imali u Beogradu, u KC Gradu aprila 2010, a koncerte za tu godinu takođe su završili u Beogradu, podelivši binu sa srodnim beogradskim sastavom „Inje“. Nakon toga su više puta su nastupali u glavnom gradu Srbije, između ostalog u Noći muzeja 2011. godine, kada su u Muzeju nauke i tehnike predstavili singl „Ne volim te“.

Na prolećnoj, posebno pripremljenoj turneji, najavljuju organizatori, Nipplepeople će predstaviti „novoaranžiranu set listu pojačanu svežim scensko-vizualnim elementima“.
Ulaznice za nastup u Domu omladine su 1.200 dinara u pretprodaji, a na dan koncerta, ako ih ostane, biće 1.500 dinara.