Mirjana Joković Foto: Maja Medić

Slavna glumica Mirjana Joković, posle mnogo godina medijske izolacije, dala je ekskluzivni intervju za Nova.rs u kojem je pričala o životu u Americi, kako se zaljubila u svoje novo zanimanje, na koji način je pronašla pravoslavlje i šta je za nju to značilo, a otkrila je i da li jednog dana želi da se vrati u Beograd.

Bili ste veoma mladi kada ste postali slavni.

– Da, ali nisam se mnogo eksponirala, niti sam se ložila na to i za to mogu da zahvalim svojim roditeljima koji su me tako vaspitali. Uvek sam imala svoj način života, a tek kada sam otišla u Ameriku, onda sam se još brže odvikla od toga. I svaki put se zbunim kada se vratim ovde – da me ljudi još znaju.

Mirjana Joković Foto: Maja Medić

Do čega vi držite, šta vam je važno?

– Vera je najvažnija od svega u mom životu. I u zadnjih par dekada mog bivstvovanja sve se zasniva na tome. Sve moje odluke, radovi, predavanja… Oduvek sam znala da verujem, ali kako sam rasla, Gospod mi je poslao neke ljude koji su mi bili ne samo duhovni oci nego su mi pokazali svojim prisustvom i verom dubinu dokle može da se ide. Vera je blagoslov, to ne može logično da se objasni. Ali, jednog trenutka kada se taj prostor otvori u tebi, kada dobiješ taj poziv, ako se zaista predaš, shvatiš refleks svega toga. Pravoslavna vera je moj identitet, moja osovina u životu. Pošto dugo živim napolju, znam koliko je važno ne biti gord. Bitno je spoznati da li stvarno možeš da se baciš u te dubine u kojima su neki mnogo davno plivali pre tebe i ostavili ti neviđeno blago. Znanja koja nemaju duhovnost su klopke i neprijatelji, jer postaju pohlepa, strast da se ima više, da se otima, a život treba da bude u meri, to je najveća tajna.

CEO INTERVJU SA MIRJANOM JOKOVIĆ MOŽETE PROČITATI SUTRA U ŠTAMPANOM IZDANJU LISTA „NOVA“.

***

Bonus video: Svetlana Ceca Bojković o Žarku Lauševiću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare