Goran Marković Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Pozivamo vas da se na javnim manifestacijama, predstavama, otvaranjima izložbi, u svakoj prilici koja vam se ukaže u javnom prostoru, obratite publici porukom podrške reditelju i osudom progona koji nad njime ovih dana vrši naprednjački režim, poručili su iz pokreta "Ekološki ustanak".

Oni su pozvali sve radnike u kulturi, filmu, pozorištu, najširu kulturnu javnost na čin solidarnosti sa našim Goranom Markovićem, rediteljem čije je delo obeležilo decenije jugoslovenske i srpske kulture.

– Započnimo aktivnu pobunu! Filmovi Gorana Markovića deo su identiteta generacija. Njegovi likovi, filmske replike, humor, utkani su u naše živote, u humor, u svakodnevni govor. Doprinos su specifičnom i autentičnom duhu i kulturi ovog podneblja. Goran Marković brutalno je napadnut od strane uništitelja gradova, institucija, prirode, kulture, od strane nikogovića jednoumne vlasti i njihovih tabloida, u najbrutalnijem maniru fašističkog progona – poručili su iz pokreta i dodali:

– Napadom na Gorana Markovića, po diktatu sa Andrićevog venca, ogoljeni fašizam obračunava se sa celom Srbijom, sa svim slobodnim i slobodoumnim građanima. Bezvredni se svete za svoju bezvrednost. Pokažimo im snagu i duh Nacionalne klase! Podrška Goranu Markoviću! – poručili su iz pokreta „Ekološki ustanak“.

Bonus video: Ceca Bojković o Goranu Markoviću

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare