Džordž R.R. Martin Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Američki pisac Džordž R. R. Martin (71) obradovao je svoje fanove preko potebnim lepim vestima u jeku epidemije: da piše svakog dana od kada je u izolaciji i da više vremena provodi u Vesterosu (gde žive junaci iz "Igre prestola") nego u stvarnom svetu.

Martin je na svom blogu otkrio da užurbano završava „Vetrove zime“, šesti i pretposlednji nastavak serijala „Pesme o ledu i vatri“.

Priznavši da je potpuno svestan rizika u kojem se nalazi zbog koronavirusa, Džordž je poručio: „Svima onima koji su zabrinuti za mene lično… da, svestan sam da sam deo najranjivije populacije, s obzirom na svoje godine i fizičko stanje. Ali osećam se dobro i preduzimam sve potrebne mere zaštite. Sam sam na jednoj udaljenoj, izolovanoj lokaciji, ne idem u grad i ne viđam se ni sa kim, sem sa jednim asistentom koji me obilazi“, nastavio je Martin koji živi u američkoj državi Nju Meksiko, blizu Santa Fea.
„Istina je da više vremena provodim u Vesterosu nego u stvarnom svetu i da pišem svakodnevno. Stvari su prilično sumorne u Sedam Kraljevstva… ali možda ne tako sumorne kakve mogu da postanu ovde…

Čudni dani su pred nama. Za sve svoje godine, a imam ih mnogo, ne mogu da se setim da sam ikada preživeo nešto slično poslednjim sedmicama…
Ponekad, dok gledam vesti, ne mogu da se otmem utisku da živimo u nekom romanu naučne fantastike. Ali, avaj, ne u romanu u kakvom sam sanjao da živim kao klinac, onom sa gradovima na Mesecu, kolonijama na Marsu, kućnim robotima i letećim automobilima. Priče o pandemijama nisu mi se ni upola toliko sviđale…
Nadajmo se da ćemo izaći iz svega ovoga živi i zdravi. Ostajte mi dobro, prijatelji“, poručio je na kraju bloga.

Serijal „Pesme leda i vatre“, od kojeg je nastala serija „Igra prestola“, trebalo bi da se završi šestim i sedmim nastavkom, „Vetrovi zime“, odnosno „San o proleću“. Poslednja objavljena knjiga, „Ples sa zmajevima“, stigla je u knjižare već daleke 2011. i premda je Martin ubrzo potom nastavio da piše, sve  se odužilo zbog njegovog zbijenog rasporeda.
Serija „Igra prestola“ završena je sa emitovanjem prošlog aprila, posle osam sezona, uz kraj koji su napisali kreatori Dejvid Beniof i D. B. Vajs, jer su već uveliko bili pretekli Martinov ritam pisanja.

Međutim, fanovi nisu bili naročito oduševljeni TV krajem svojih junaka, te se nadaju da će im Martin ispisati prikladniju završnicu.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram