Foto: Dominic Lipinski / PA Images / Profimedia

Džoan Rouling, autorka serijala o Hariju Poteru, najavila je da će objaviti novu knjigu za decu onlajn i ona će biti besplatna za preuzimanje. Prva dva poglavlja objavljena su danas, a naredna će se pojavljivati svakog vikenda do 10. jula.

Autorka serijala o najpoznatijem dečaku čarobnjaku na svetu, Dž. K. Rouling (54) rekla je da objavljivanjem knjige „Ickabog“ želi da pomogne deci koja borave u izolaciji zbog pandemije da se zabave, kao i onima koji idu u školu, piše britanski „Indipendent“.
Roulingova je rekla fanovima i da neće morati da se registruju da bi pristupili knjizi. Umesto toga, „Ickabog“ će biti dostupan na novom sajtu.

Autorka je na društvenim mrežama navela da je nameravala da objavi „Ickabog“ odmah nakon prve knjige o Hariju Poteru, ali da se, kada je serijal postigao uspeh, odlučila da se posveti pisanju za odrasle. Rukopis je stajao u kutiji sve „do pre nekoliko nedelja“, i sve donedavno su jedine osobe koje su čule priču bile njeno dvoje mlađe dece.

Roulingova je, navodeći da će svakog vikenda do 10. jula objavljivati po dva do tri poglavlja, pozvala i ljubitelje njenih knjiga da ilustruju „Ickabog“, a ilustracije će biti uključene u knjigu čije objavljivanje je planirano za novembar.
– Predlagaću poneku ideju za ilustracije kako budemo odmicali, ali niko ne bi trebalio da se ustručava zbog mojih ideja. Pustite mašti na volju – poručila je Džoan Rouling.

Sav novac od prodaje knjige, navode britanski mediji, namenjen je za projekte i organizacije ugrožene pandemijom koronavirusa.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar