Džim Džarmuš Foto: EPA-EFE/JULIEN WARNAND

Retko ko nije pogledao bar jedan film iz serijala Ratova zvezda, koji dobija sve više nastavaka u vidu igranih i animiranih serija, ali reditelj Džim Džarmuš kaže da nije, niti će gledati išta od toga.

U intervjuu za magazin „The Believer“, Džarmuš je otkrio da postoje filmovi koje nikad neće pogledati i da su među njima „Ratovi zvezda“, zbog uticaja koji su imali na kulturu.

„Nikad neću gledati „Ratove zvezda“ jer mrzim što znam toliko toga o njima i njihovim likovima. Zašto je sve to u mojoj glavi kada nisam gledao nijedan film? Zašto znam za Darta Vejdera i Artu Ditua kada nisam gledao filmove?“

Izdvojio je još jedan kultni film koji nikada neće pogledati: „Nisam gledao „Prohujalo sa vihorom“ i nekada neću, zato što imam osećaj da me teraju na to i da je u pitanju nešto otrcano“.

Objasnio je da mu smetaju neke stvari koje su „masovne“: „Pošto zaista, najdublje volim umetnost pravljenja filmova, volim radove umešnih reditelja. Ali gledam sve i svašta. Nedavno sam u avionu gledao „Kruelu“. Volim serijal „Goli pištolj“ jer su to toliko glupi filmovi“.

Dodao je i: „Prosto sam zapanjem serijalom „Džon Vik“, samo zbog toga koliko ljudi može da ubije. Nisam gledao serijal „Sumrak“. To je sve subjektivno, tvrdoglavo sa moje strane. Ne volim stvari koje mi potiru, ali ću ići da ih gledam. Kao što je „Terminator“ remek-delo filma. To je veliki akcioni film, u suštini. Tako da ja ne pravim razliku“.

Bonus video: Gvinet Paltrou – omražena kraljica Holivuda

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar