Foto:Marijana Janković

Na ovogodišnjem jubilarnom 25. Teatar festu "Petar Kočić" u Banjaluci, koji u okviru svog programskog koncepta okuplja najbolje predstave iz regiona, učestvovaće i dva komada Narodnog pozorišta u Beogradu, saopštili su iz nacionalnog teatra.

U okviru takmičarskog programa, u subotu 10. juna, biće izvedena „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ koja je na nedavno završenom Sterijinom pozorju u Novom Sadu ostvarila veliki uspeh osvojivši Sterijinu nagradu za najbolju predstavu i još četiri priznanja stručnog žirija.

Foto: Promo/Marijana Janković

U tom komadu, po tekstu Đorđa Kosića i u režiji Juga Đorđevića, naslovnu junakinju tumači Vanja Ejdus, horovođe su Iva Milanović i Novak Radulović, a hor Sara Ristić, Nevena Milošević, Vera Zečević, Danijela Milošević, Mladen Lukić i Goran Milošević.

Dan kasnije, 11. juna, na zatvaranju festivala, u čast nagrađenih biće izvedena predstava „Deca“, po stihovima istoimenog romana Milene Marković, u režiji i na muziku Irene Popović.

Reč je o nesvakidašnjem scenskom spoju muzike i poezije, u sasvim novoj scenskoj formi – operi u 17 pesama, u kojoj igraju Nela Mihailović, Suzana Lukić, Predrag Miletić, Vanja Milačić, Pavle Jerinić, Milena Đorđević, Bojana Stefanović, Bojana Bambić, Dragana Varagić, Aleksandar Vučković, Miona Marković, Teodora Sparavalo, Jelena Blagojević i Vladan Matović.

Bonus video: Predstava „Deca“ – Narodno pozorište u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar