Foto: Nova S

Pozorište čeka neka vremena gde će moći da se obezbedi ne samo bezbednost publike, nego i igrača na sceni i svih onih koji učestvuju u procesu pravljenja predstave, rekla je jutros u emisiji “Probudi se” na televiziji Nova S Dubravka Drakić, glumica, producentkinja i profesorka na Fakultetu dramskih umjetnosti na Cetinju.

– Teško je i kompleksno razmišljati o bilo kakvom radu u pozorištu. Od 13. marta mi ništa ne igramo ovde u Crnoj Gori, pozorište i predstave kao format apsolutno su isključene sa repertoara. Prošle nedelje je trebalo da igram u okviru Budva grad teatra predstavu „Kozocid“ Vide Ognjenović i ta je predstava, nažalost, otkazana. Porast broja zaraženih je uslovio otkazivanje takvih projekata i predstava. Kotorski festival pozorišta za decu takođe… Letnji festivali su se sveli na razgovore, eventualno na izložbe. Pozorište čeka neka vremena gde će moći da se obezbedi ne samo bezbednost publike, nego i igrača na sceni i svih onih koji učestvuju u procesu pravljenja predstave. Za sad tražimo nove forme. Naravno, ima puno mogućnosti. Tokom karantina radili smo i neke audio projekte i neka javljanja iz kuće, ali bez razmene između igrača i publike, bez žive reči sve je to pomalo besmisleno. Nadamo se nekim boljim vremenima za pozorište – rekla je Dubravka Drakić u uključenju uživo iz Tivta.

Glumica i producentkinja govorila je i o filmu „Grudi“ u kom igra jednu od uloga, o pozivu da se ovo ostvarenje nađe u trci za Zlatnu arenu na Pulskom film festivalu zajedno sa još 15 ostvarenja, o planovima za druge smotre u regionu i svetu, kao i o radu sa svojom prvom klasom studenata glume na akademiji na Cetinju.

 

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar