Rade Drainac novinar Pravde Foto:Aleksandar Simić Muzej grada Beograda

Polaganjem cveća na bistu Rada Drainca na brdu Hisar kod Prokuplja, a zatim i uručenjem nagrade "Drainac“ koja je ove godine pripala književniku iz Vrbasa Miroslavu Aleksiću za zbirku pesama "Kafkino matursko odelo", od danas počinje drugi deo "Drainčevih književnih susreta" koji će trajati do srede 31. avgusta.

Organizatori „Drainčevih susreta“ iz Narodne biblioteke najavljuju brojne kulturne manifestacije koje će se, osim u Prokuplju, održati i u Kuršumliji i Blacu.

Promocije knjiga, izložbe, čitanje poezije, muzičko-scenski nastup, tribine, druženje pesnika sa učenicima osnovnih škola, samo su neki od događaja koji su planirani tokom trajanja Drainčevih susreta. Ova najznačajnija kulturna manifestacija u Toplici će tokom trajanja ugostiti na desetine pesnika sa juga i čitave Srbije, a ima i međunarodni karakter jer očekujemo kolege pesnike iz Crne Gore – rekao je Dragan Ognjanović, direktor prokupačke Biblioteke.

Inače, manifestacija „Drainčevi susreti pesnika“ koja se tradicionalno organizuje već 53. godine, ove godine je počela 4. maja obilaskom grobnog mesta Rada Drainca u Beogradu i organizacijom muzičko-scenskog programa „Draincu u čast Drainčevi pesnici“, a tokom tog prvog dela, koji je trajao do 20. maja, organizovano je na desetine tribina i književnih večeri u topličkim opštinama.

Bonus video – Luna park: Pouke i naravoučenija neobičnog Džonija

Komentari

Svi komentari (0)