Foto: Promo/Narodno pozorište

Glumci Nedim Nezirović, Aleksandar Vučković i Jovan Jovanović, solisti Opere Vesna Đurković i Sonja Šarić, i dirigent Aleksandar Kojić, primljeni su u stalni radni odnos na neodređeno vreme, saopštilo je Narodno pozorište u Beogradu.

Narodno pozorište u Beogradu, kako se navodi,  posvećeno je stvaranju vrhunske umetnosti i, u vezi s tim, negovanju i usavršavanju postojećih kao i kreiranju novih generacija umetnika i ovaj potez je u skladu sa takvom razvojnom kulturnom politikom. Otvaranje novih radnih mesta predstavlja nastavak aktivnosti da se u umetničkim ansamblima, u sva tri sektora – Drama, Opera i Balet, zaposle novi, mladi, talentovani kadrovi.

U septembru prošle godine, direktorka Drame Molina Udovički Fotez je rekla da, osim što je ponekad poneko priman u radni donos, dve decenije u strateškom smislu nije obnavljan ansambl Drame nacionalnog teatra i da veruje da je počeo proces podmlađivanja u svim sektorima.

Tada su glumci Nina Nešković, Petar Strugar i Vučić Perović primljeni u stalni radni odnos, potom i dramaturg Đorđe Kosić, autor drame „Uspavanka za Aleksiju Rajčić“ koja je trijumfovala na nedavno završenom 68. Sterijinom pozorju postao stalni član nacionalnog teatra.

Bonus video: Premijera opere „Deca“ u Narodnom pozorištu u Beogradu

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare