Draginja Ramadanski, Foto:privatna arhiva

Književnica iz Sente Draginja Ramadanski ovogodišnja je dobitnica nagrade „Stevan Sremac – Bal u Elemiru“, jednoglasno je odlučio žiri koji su činili Uglješa Šajtinac, Jelena Blanuša i Srđan V. Tešin. Njoj je ovo priznanje pripalo za venac priča „Smokvin petolisnik“.

Drugu nagradu je osvojila pesnikinja iz Vranja Aleksandra Jovanović za ciklus pesama, dok je treća nagrada pripala autoru iz Skoplja Marjanu Angjelovskom za izbor aforizama.

„Nagrađeni rad Draginje Ramadanski suštinski zadovoljava sve propozicije konkursa. U pitanju je venac humorističko-satiričnih proznih minijatura visokog stila, umešno zanatski napisanih i koherentnih, čiji estetski domet primetno odskače od svih ostalih priča koje su bile u konkurenciji za nagradu „Stevan Sremac – Bal u Elemiru““, navedeno je u saopštenju žirija.

Članovi žirija, Foto: promo Banatski KC

Članovi žirija su kao uspeliju izdvojili priču Milene Živkov.

„Posebnu pohvalu zaslužuju i poetski radovi Jelene Marinkov, kao  i aforističarski radovi  Živka Đuze i Nenada Perića“, istakao je žiri.

Nagradu, na osnovu konkursa, više od decenije dodeljuje Mesna zajednica Elemir u saradnji sa Banatskim kulturnim centrom, u okviru manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

 

 

 

Nagrade će laureatima biti uručene u skladu s epidemiološkim merama.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar