Foto: Pozorište Boško Buha Beograd

Posle uspešne večernje premijere održane 29. decembra, premijera za decu predstave "Lepotica i zver" Nikolasa Stjuarta Greja u režiji Milana Karadžića održaće se u Tetaru Vuk, u subotu 14. januara u 12 časova. Repriza je u nedelju, 15. januara u 12 časova.

Nikolas Stjuart Grej se u svom spisateljskom radu često okretao bajkama, ali im je pristupao iz novog ugla i osvetljavao delove, likove i motive koji u prethodnim verzijama nisu bivali u prvom planu.

Foto: Pozorište Boško Buha Beograd

Tako je i u slučaju komada „Lepotica i Zver“ – ovu poznatu priču on pripoveda iz ugla rasejanog čarobnjaka Hodža i njegovog sestrića, zmaja Mikija, koji imaju velikog uticaja na razvoj ljubavne priče između mlade lepotice Džejn i užasne Zveri. Ovom intervencijom pisac nudi publici jednu svežu, do sada neviđenu vizuru dobro poznate bajke. Reditelj Milan Karadžić majstorski prepliće žanrove – fantastiku, melodramu, horor i komediju i pred najmlađom publikom će se naći zaista uzbudljiva, zabavna i vizuelno raskošna predstava.

U predstavi igraju Nemanja Oliverić, Bojana Stojković/Nevena Mihailović, Anja Pavićević, Đorđe Kadijević, Jana Bjelica, Ivana Zečević/Nađa Dulić i Branislav Platiša. Autorski tim čine Ivana Dimić – dramaturg, Zora Mojsilović – kostimograf, Boris Maksimović – scenograf, kompozitor – Aleksandar Lokner. Scenski govor postavila je Dijana Marojević, a scenski pokret Marija Milenković.

Foto: Pozorište Boško Buha Beograd

Bonus video: Bojana Stefanović: Predstava „Deca“ je istinska terapija

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar