Foto:Promo/MCF MegaComFilm

Čuveni koncert legendarnih Bitlsa na krovu njihove produkcijske kuće - zgrade Epl Korps (Apple Corpes) koji je održan 30. januara 1969. godine u Londonu upakovan je u jednočasnovni dokumentarni film koji će, simbolično, gotovo na godišnjicu, specijalno biti prikazan u IMAX sali Cineplexx Galerija Belgrade bioskopa, 12. februara od 19.30 časova.

Nezaboravan, poslednji koncert Bitlsa režirao je Piter Džekson koji je o svom podvigu, koji je prvobitno bio mini serija od tri epizode, a potom prilagođena za IMAX bioskopski format rekao:

Foto:Promo/MCF MegaComFilm

– Veoma sam uzbuđen što će pravi fanovi Bitlsa na ogromnom platnu moći da vide njihov poslednji koncert. Oni to zaslužuju!

Piter Džeskon je publici poznat kao trostruki oskarovac i reditelj kultne triologije „Gospodar prstenova“.

Dokumentarni film prikazuje kreativni proces Bitlsa dok pokušavaju da napišu 14 novih pesama u pripremi za svoj prvi koncert uživo posle više od dve godine. Suočeni sa gotovo nemogućim rokom, prijateljstvo između Džona Lenona, Pola Makartnija, Džordža Harisona i Ringo Stara stavljene su na probu.

Dokumentarac je sastavljen od skoro 60 sati neviđenih snimaka snimljenih tokom 21 dana, koje je režirao Majkl Lindzi-Hog 1969. godine, i od više od 150 sati snimljenog zvuka, od kojih je većina bila zaključana u trezoru više od pola veka.

Bonus video: Džon Lenon

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar