Golden Globe Zlatni globus, nagrada
Foto: EPA-EFE/NINA PROMMER

Dodela 79. po redu Zlatnog globusa održaće se u nedelju u hotelu Beverli Hilton u Los Anđelesu i dosta će se razlikovati od svih dosadašnjih.

Dodela nagrada Zlatni globus neće se ove godine emitovati na NBC-ju, čime se privremeno okončava decenijama duga veza između televizijske mreže i Udruženja holivudskih stranih novinara, neprofitne organizacije odgovorne za dodelu nagrada. Holivudskom udruženju novinara, koje organizuje dodelu, zameraju nedostatak raznolikosti i nesprovođenje reformi, kao i navodnu korupciju, a protiv njih glas su digli brojni glumci i glumice, ali i filmska studija i striming servisi.

Upravo zbog toga, ali i pandemijskih mera, ovogodišnja će se dodela i te kako razlikovati od svih dosadašnjih, iako će 9. januara biti dodeljene nagrade najboljima u filmskom i televizijskom svetu.

Iako je, osim nagrada, svima oduvek bio najvažniji crveni tepih i kreacije u kojima će prošetati ispred fotografa i kamermana, ove će godine sav taj glamur izostati budući da crvenog tepiha – neće biti. Isto tako, na 79. dodeli po redu izostaće publika, ali i nominovani, i to sve zbog mera zbog pandemije koronavirusa. U prostoriji, u trenutku proglašenja pobednika u pojedinoj kategoriji, biće  „odabrani“, koji da bi tamo mogli da dođu moraju da budu vakcinisani i to s buster dozom, ali i da imaju negativni PCR test uzet najkasnije 48 sati pre događaja. Neće izostati ni zaštitne maske, kao ni socijalno distanciranje, koji će biti obavezni.

Bonus video: Premijera Spilbergove verzije „West Side Story“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar