Danica Vukićević Foto:Vesna Lalić/Nova.rs

Pirotski 24. Salon knjige i grafike ove godine održaće se od 10. do 17. februara u sportskoj hali "Kej", a otvoriće ga nova dobitnica NIN-ove nagrade Danica Vukićević. Posetioce svakog dana očekuju iznenađenja, nagradne igre, promocije i druženje sa piscima.

Pored Vukićevićeve, svoje promocije i druženje sa ljubiteljima knjige imaće i pisci Vlada Arsić, Bojan Ljubenović, dečiji pisci Dejan Aleksić i Ljiljana Krstić, Zorica Hadžić, Vladimir Vučković i mnogi drugi.

Svečano otvaranje zakazano je za petak, 10. februar, od 18 časova, a dodela sajamskih priznanja i nagrada za kratku priču je u petak, 17. februara, od 13 časova, u prostoru Medija centra na Salonu knjiga.

Direktor Doma kulture Miško Ćirić, kaže da će ove godine biti prisutno dvadesetak izdavača.

„Prethodne dve godine smo ga organizovali u nekim drugim uslovima, ovde ispred Doma kulture. Imamo dosta izdavača i promocija knjiga, pa tako mogu da kažem da se vraćamo u ona stara vremena“, rekao je Ćirić.

Salon će biti otvoren za posetioce svakog dana od 10 do 20 časova, a cena ulaznice su sledeće – za decu 30 dinara, za odrasle 50 dinara, a porodićna ulaznica stoji 100 dinara.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar