Film Lihvar. Foto: Fest/Promo

Tribina "Lihvar i sve boje tame srpskog neo-noara", u okviru ciklusa "Gnevni filmovi", biće održana večeras sa početkom od 20 časova u Tribinskoj sali Doma omladine, najavljeno je iz DOB-a.

Na tribini, koju će voditi Zoran Janković i Đorđe Bajić, učestvuju reditelj filma „Lihvar“ Nemanja Ćeranić, scenarista Strahinja Madžarević, kao i gost iznenađenja.

Ovo je 13. po redu tribina u okviru ciklusa „Gnevni filmovi“, odnosno peta u ovoj godini, i posvećena je ostvarenju „Lihvar“, koji se nakon premijere i nagrade „Milutin Čolić“ za najbolji domaći film na 49. Festu, prikazuje u bioskopima širom Srbije.

„Lihvar“ je prvi dugometražni film Nemanje Ćeranića, koji je pre toga potpisao kratka ostvarenja „Stočar“ i „Soba smrti“, kao i serije „Grupa“ i „Švindleri“. Film predstavlja kombinaciju kriminalističke drame i trilera i donosi priču o Mundiru, zelenašu, bivšem bokseru koji želi da se povuče iz prljavog posla, ali uskoro shvata to neće biti onoliko lako koliko on misli.

Dom omladine Beograda je u februaru 2020. godine pokrenuo ciklus filmskih tribina koji vode filmski kritičari Zoran Janković i Đorđe Bajić, dugogodišnji hroničari srpskog filma. Drugi ciklus „Gnevnih filmova“ će tokom ove godine predstaviti osam tribina u čijem će fokusu biti najnovija filmska i serijska ostvarenja srpskih autora, kao i na probleme i fenomene savremenog društva koje oni problematizuju i koji se u njima oslikavaju.

Foto:Promo

Ovaj ciklus tribina i u novoj sezoni predstavlja svojevrsnu hronologiju aktuelnih filmskih dešavanja u Srbiji i svetu, a istovremeno će, sagledavano kroz vizure naših stvaralaca, biti i svedočanstvo vremena u kome živimo.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar