Foto: Laguna

Novi roman u serijalu o inspektoru Nikoli Limanu, „Umri, ljubavi!“ Đorđa Bajića, biće predstavljen beogradskoj publici u četvrtak, 14. septembra u 18 časova, u knjižari Delfi SKC, saopštili su iz Izdavačke kuće Laguna.

O romanu će, osim autora, govoriti pisac i satiričar Bojan Ljubenović i urednica izdanja Dubravka Dragović Šehović. Odlomke će čitati glumac Petar Zekavica.

Đorđe Bajić Foto: Slobodan Jotić

Dok je njegova verenica birala idealnu venčanicu, neko je u prizemlju čuvene modne kuće Herman krvnički zario makaze u vrat bezobrazno zgodnom Oliveru Dilberu. Inspektor Nikola Liman se zainatio da prokrči put kroz šumu laži i obmana, ogoli istinu i pronađe zločinca.

Đorđe Bajić (1975) već 20 godina predaje predaje srpski jezik i književnost u Muzičkoj školi „Stanković“, mаgistаr je teorije umetnosti i medijа. Ujedno je filmski kritičar i hroničar, stalni saradnik Filmskog centra Srbije. Pisao je za brojne novine i portale, a danas njegove filmske kritike i tekstove iz domena umetnosti i kulture mogu da se čitaju u nedeljniku „Vreme“. Kao pisac, debitovao je 2010. godine romanom „Ostrvo prokletih“ koji mu je otvorio vrata u Izdavačkoj kući „Čarobna knjiga“.

Bonus video: „Gospodar prstenova“ najvoljenija knjiga 20. veka

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar