Foto: print screen "Probudi se"

Kako je biti prvi Srbin primljen u američku Televizijsku akademiju, da li je trnovit put do uspeha i kuda se on dalje nastavlja nakon velikih priznanja, u jutarnjem programu "Probudi se" govorio je dizajner zvuka Aleksandar Protić Prota.

Protić kaže da to što je primljen u američku Televizijsku akademiju ne doživljava kao neko specijalno priznanje, već kao članstvo u nekom udruženju

„Jeste čudno za naše pojmove i uslove jer morate da imate imate određen broj sati, ne mali, na američkim televizijama ili striming servisima da biste bili član toga. Tako da je ovo neka usputna stanica“, kaže Protić.

Objašnjava da je saradnja sa američkim televizijama počela sa serijom koja se u početku snimala u Srbiji, nakon čega je nastala saradnja sa američkom producentskom kućom „Electric entertainment“ i rad na drugim njihovim projektima.

„Jedan od projekata je rađen baš u vreme kad je ceo svet bio u nadoknadu  sniman na Filipinima a postprodukcija zvuka rađena u srbiji. Sad radimo jedan projekat za IMDB, Amazonovu drugu televiziju. Krenuli smo sa njima neku finu saradnju i onda je broj serija i epizoda u toku godine poprilično veliki“, objašnjava on.

Ovaj dizajner zvuka koji trenutnu radi na seriji „Almost Paradise“, na pitanje koliko se produkcija kod nas razlikuje od američke, kaže da su razlike prisutne u nekoliko segmenta.

„Ima više nova, a onda ima i više vremena, a samim tim i više organizacije koju taj novac dozvoljava. Iskren da budem, lakše je raditi inostrane projekte koji su skuplji, zato što taj novac omogućava malo bolju organizaciju“, objašnjava on.

Protić se osim toga bavi i produkcijom, a kako kaže, za sledeću godinu mu je u planu produkcija dve serije i dva filma, što za naše, što za strano tržište.

***
Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare